Wij zijn LGOG

LGOG, Leuven Gynaecological Oncology Group, is ontstaan vanuit de afdeling gynaecologische oncologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven.

Onze afdeling is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van gynaecologische kankers. Het gaat om kankers van de eierstokken, eileiders, buikvlies, baarmoeder, baarmoederhals en placenta.
 

Er staat een gespecialiseerd team van artsen, studiecoördinatoren en verpleegkundigen klaar om patiënten met een gynaecologische kanker een optimale behandeling en/of nazorg te bieden. We hebben ook een multidisciplinaire samenwerking met pathologen, radiologen, radiotherapeuten, diëtisten, psychologen, kinesisten en sociaal werkers.

Als referentiecentrum volgen we de laatste ontwikkelingen in wetenschappelijke onderzoek en nieuwe behandelingen. Zo hebben we een aantal lopende klinische studies, waarover je meer informatie vindt via de ‘trial selector’ op de startpagina.

Photo by Roman Kraft

Artsen

Het team van arts-supervisoren bestaat uit gynaecologen met een subspecialisatie in de oncologie en jarenlange ervaring.
Toon Van Gorp

Prof. Dr. Toon Van Gorp

Prof. Dr. Els van Nieuwenhuysen

Prof. Dr. Els Van Nieuwenhuysen

Sileny Han

Prof. Dr. Sileny Han

Thaïs Baert

Prof. Dr. Thaïs Baert

Frederic Amant

Prof. Dr. Frederic Amant

Patrick Neven

Prof. Dr. Patrick Neven

Dr. Patrick Berteloot

Dr. Maxime Van Houdt

Dr. Maxime Van Houdt

Studieteam

Het studieteam bestaat uit een groep gedreven studiecoördinatoren die u begeleiden tijdens uw deelname aan een klinische studie.

Als u in aanmerking komt om deel te nemen aan een klinische studie, zal deze aan u worden uitgelegd door uw behandelende arts en vervolgens zal één van de studiecoördinatoren de praktische kant van de studie met u overlopen. U krijgt een informatiebrochure van de studie, met hierbij de contactgegevens van uw studiecoördinator.
Aarzel niet om contact op te nemen in geval van vragen, problemen of zorgen. De u toegewezen studiecoördinator vormt de verbinding tussen u en de artsen, maar ook tussen de artsen en de opdrachtgever van de studie (vaak is dit een farmaceutische firma). Tijdens de raadpleging of een bezoek aan de dagzaal kan u ook door een andere studiecoördinator uit het team gezien worden.

Deelname aan een klinische studie is altijd een vrije keuze en nooit een verplichting. Uw arts zal ook altijd met u bespreken welke andere behandelingsmogelijkheden er voor u zijn buiten een klinische studie. Zelfs wanneer u het toestemmingsformulier voor een studie hebt ondertekend, staat het u vrij om uw deelname op elk moment stop te zetten voordat het onderzoek daadwerkelijk begint, tijdens de behandeling of tijdens de follow-up periode.